Ana içeriğe atla

ahşap heykel - Stefanie Rocknak



bildiğiniz gibi her ay bir tasarım firmasına ya da tasarımcıya ait, bir çeşit ürün tanıtım yazısı yazıyorum.bu ay sizlere kıymet in önerdiği bir isimden bahsedeceğim. Stefanie Rocknak,felsefe profesörü ve çaşlışmalarını ahşap heykellere yoğunlaştırmış bir bayan heykeltraş.web sitesini ziyaret ettiğimizde belki de hiç unutulmayacak işler çıkardığını anlayabiliyoruz.biraz tanımak için siteyi karıştırıyorum ve neredeyse her sene bir sergiye katılmış,ödüller almış,gazetelerde adına yazılar yazılmış...çalışmalarının çoğunda,oyulması kolay ıhlamur ağacı kullanılmış.ayrıca akçaağaç,abanoz ve meşe odunlarıda yer yer kullanılmış.ana öğesi insan ve yüzler olan sanatçının yaptıklarına bakalım birazda.

The Swimmer




The Academic




Laughing Man





teşekkürler kıymet...

Yorumlar

Zamandan Sızan dedi ki…
ÇOK ZARİFSİN OGÜN..
BİR ARKADAŞIMIZIN RUSTİK İHTİYACINDAN DOLAYI DÜN SİTELERDEYDİK..İŞLERİ SADECE AHŞAPTAN RUSTİK YAPMAK OLAN BİR FİRMADA İŞİNE HALA BÜYÜK SAYGI DUYDUĞU BELLİ OLAN İNSANLARLA KARŞILAŞTIK..AĞAÇA KIYMET VEREN İNSANLARIN OLMASI NE MUTLULUK.. AHŞABA DOKUNURKEN Kİ ALDIĞI HAZ HEM YÜZÜNE HEMDE YAŞAMINA O KADAR GÜZEL YANSIYORDU Kİ..
SİTELERDE MALESEF ÇOK DA SIK KARŞILAŞAMAYACAĞIM BU DURUM TÜM AİLESİ AHŞAP İŞLERİYLE ÜĞRAŞAN BİRİ OLARAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ..
Adsız dedi ki…
Ocun, nasıl bir yetenek bu! Yaptığı heykelleri görünce şaşırdım,ağaçtan bunları üretmek ne kadar zordur, çok başarılı, bence ödül almaya da devam etmeli.
ocun dedi ki…
seni çok iyi anlıyorum kıymet, üzülerek söylüyorum sitelerde bahsettiğin şekilde ahşapın ciddiyetini anlayan çok az insan kaldı.tabi ki bunun bir çok sebebi var ve bunların başında ise belkide en önemlisi ahşap konusundaki eğitim yetersizliği.buna sahip çıkan üstdüzey hiç bir yönetici de göremiyorum şu anda.kendimden örnek vermek isterim.okuduğum okul (hacettepe üni, ağaçişleri end. müh.) 2002 yılından itibaren öğrenci alımına kapatıldı yök tarafından.hocalarımız,mezunlarımız bir çok görüşme gerçekleştirmesine rağmen bir sonuç alınamadı.türkiye de tek olan bu bölümün mezunları hiç bir zaman iş bulma konusunda bir sıkıntı yaşamadı ve hala da iş ilanları gelmekte.bütün bunlardan sonra artık iyi niyetli düşünemiyorum.2b orman arazileri satışa çıkarılıyor,her yıl hektarlarca orman yanıyor,yanlış ormanlaştırma sürüyor.yani ahşapa bilim ışığında yaklaşan kişiler artık uzaklaştırılıyor.bu konuda baya dertliyim en iyi susayım :)

sevgili yeliz,gerçekten de çok zor işler bunlar.benimde kendi çapımda ufak heykel denemelerim oldu.başlangıçta baya zorlandım çünkü yanlış ağaç seçimi yapmıştım.sonunda manavların attığı meyve kasalarının köşelerinde ki üçgen lerden toplayıp maket bıçağıyla oymaya başladım.çoğunu oyduğum yerdeki insanlara verdiğimden elimde fazla bir şey kalmadı:)
ercagu dedi ki…
ahşap ,aslında hiç ölmeyen sürekli yaşayan bir nesne.Heykel olur veya çeyizde bir sandık olur hayatımıza girer.Ahşap heykel ile ahşapla uğraşanları gördükçe veya ahşabı,ağacı anlayanları gördükçe içimdeki umut daha artıyor,geleceğe dair...Bu tür işlerle uğraşmak isteyenlere sesleniyorum,yetenek lafına takılı kalmayın.İsterseniz olur,yardım mı istiyorsunuz ?karşılıksız her bildiğimi anlatacağım.Yeterki isteyin...SEVGİYLE KALIN
ocun dedi ki…
ercagu bu güzel mesajın için bende teşekkür ederim.bilgilerini paylaşmanı her zaman isterim.bu konuda ki bilgi birikiminiz nerden geliyor onu merak ettim ayrıca yoksa meslektaşmıyız? :)
ercagu dedi ki…
Merhabalar,benim mesleğim finans sektörü ile ilgili,ancak yıllardır araştırıp, okuyarak inceliyerek ve sürekli pratik yaparak ahşap üzerine biraz birikimim oldu.Genellikle insan ve hayvan figürleri üzerine yoğunlaştım.Halen devam ediyorum.İşim gereği (Bir finans kuruluşunda yöneticiyim)atölyemden uzaklaşsam da ,evimde hali hazırda ahşap heykellere devam ediyorum.Ahşapta başarılamayacak hiçbir şey yok,her figür çıkarılabilir.Mükemmel bir malzeme, dokundukça yoğunlaşan duygular müzik eşliğinde harikalar yaratmak için size sesleniyor; ben buradayım fazlalıklarımı lütfen at ,beni ortaya çıkar diye.Nasıl gönderebilirim bilmiyorum ama ,birkaç resim isterseniz (en azından yaptıklarımdan fikir sahibi olabilmeniz için) yollayabilirim.Sevgiyle kalın...
ocun dedi ki…
ercagu ahşap konusunda ki fikirlerine katılıyorum.bende kendi formlarını çok fazla bozmadan ahşapa şekil vermeyi ve bundan heykeller çıkarmayı seviyorum.
ercagu eğer bu konuda bilgilerini bizlerle paylaşmak istersen seni dekorevi yazarı yapabilirim ve hepimizle bu bilgilerini paylaşmış olursun ayrıca da ilk yazarımız olursun :)
ama yok ben uğraşamam dersen bana mail atabilirsin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

log chess | ahşap satranç takımı

+ dostum çağrı'dan geldi bu öneri. ağaç dallarının dilimlerinden oyularak yapılmış bir satranç takımı. aynı tasarımcıya  şurda bir daha rastlamıştık .raflarda da daha kalın dalları 4 e bölerek bir fikir üretmişti.tahminim budama zamanı sıkı çalışan biri:) tasarım : log chess set tasarımcı :    Peter Marigold

ayarlanabilir portatif masa ayakları

tasarım : Compass Trestle Legs tasarımcı : Matthew Hilton

tahtadam | instagram.com/tahtadam

+ uzun zamandır dekorevi'nde bir şey yazmıyorum.yine rüzgara bağlandı buralar.ama takip etmek isteyenler kendi tasarımlarımdan oluşan instagram foto günlüğüme bakabilirler. tahtadam | Ogün Kekül