Ana içeriğe atla

tasarım yarışmaları

dexigner a uzun bir süredir bakmamıştım, biraz önce girdiğim de bir den fazla tasarım yarışmasının başladığını gördüm.duyurmak istediğim bir kaç yarışma da olduğu için bunları bir yazı da biriktirmek istedim.

Leonardini Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması

önce tarih olarak geçmiş bir yarışmadan söz etmek istiyorum.üzerinde düşünmeyi çok sevdiğim bir alan olan ahşap oyuncaklarla ilgili bir yarışmaydı. üşengeçliklerim ve elimin kırılmasıyla aklımdaki projeyi yarışmaya yollayamadım,umarım seneye de bir kez daha düzenlenir.
Leonardini'nin düzenlediği yarışma sonuçları da 29 Mayıs günü açıklanacakmış. seçici kurulu çok güzel belirlemişlerdi iyi bir sonuç çıkacağından eminim ve leonardini firmasına yaptıkları işlerden ve düzenlediği bu yarışmadan dolayı teşekkür ederim.yarışma haberini aldığımda, katılımcılar arasında ağaçişleri endüstri mühendislerinin olmadığını gördüm ve kendilerine bir mail atmıştım, bir gün içinde yanıt geldi ve katılımcılar arasına ağaçişleri endüstri mühendisleri de eklendi,bir hafta içerisinde de bölümümüze bir afiş yollandı.ilgi ve alakalarını takdir ettim.

Mosder 4. Mobilya Tasarım Yarışması

4. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Türkiye mobilya sektörünün tasarım gücüyle de anılır olabilmesi ve genç tasarımcı adaylarının cesaretlendirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya, endüstri ürünleri tasarımı, iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümlerinin yanı sıra bu yıl mobilya-dekorasyon ve ağaç işleri endüstri mühendisliği lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.

Bu yıl yarışmamızda Yatak odası, yemek odası, oturma grubu, genç odası ve Kanepe işlevini yerine getiren, çok işlev amaçlı, fonksiyonel nitelik taşıyan mobilya ve aksesuar olmak üzere 6 kategori bulunmakta. Yarışmaya başvurular Temmuz 2008’de sona erecek. Ödüller ise, geleneksel olarak Kasım ayında sahiplerini bulacak.

Genç Tasarım Girişimcileri Yarışması

British Council tarafından bu yıl 10 ülkede belirlenecek Genç Yaratıcı Girişimciler, Eylül ayında İngiltere'de "Yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi" olmak için yarışacak. Yarışma, British Council ve İstanbul Modern işbirliği ile gerçekleştirilecek. Türkiye elemelerinin sponsorluğunu Eczacıbaşı Topluluğu ve Topluluğun son yıllarda tasarım alanındaki atağıyla dikkat çeken kuruluşu VitrA üstlendi.

Yarışmaya katılmak isteyenler www.britishcouncil.org.tr adresine başvurabilir, son katılım tarihi 20 Haziran 2008.

devamı...

Fonksiyonel Mekanlar Tasarım Yarışması
Fiziksel Engelliler Anaokulu Tasarımı


MDM Mimarlık tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Fonksiyonel Mekânlar Tasarım Yarışması"nın konusu "Fiziksel Engelliler Anaokulu Tasarımı" olarak belirlendi.

Bakırköy Belediyesi ile işbirliği yapılarak yürütülecek proje hayata geçirilerek, Türkiye'de ilk defa fiziksel engelliler için bir anaokulu yapılması planlanmaktadır.

Bakırköy Kız Meslek Lisesi'nde oluşturulması planlanan anaokulu, yarışmada dereceye giren öğrencilerin projelerinin uygulanmasıyla gerçekleştirilecek.

Yarışma sonucunda Türkiye'nin ilk fiziksel engelliler anaokulu genç tasarımcılar ve mimarlar tarafından yapılmış olacak.

devamı...

HOW Uluslararası Tasarım Ödülleri

HOW Dergisi 2008 Uluslarası Tasarım ödüllerini duyurdu.
Çalışmanızı gönderin ve ödüllü tasarımcıların derecelendirmelerine katılın.
"Gösterinin En İyisi" kazananı 2009 HOW Tasarım Konferansına bedava gezi kazanacak ve ödül'ü de konferansta sunulacak.
Çalışmalar 1 Ocak 2007 ve 1 Eylül 2008 arasında yaratılmış olmalıdır.
Son tarih 15 Eylül 2008.

devamı...i

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ayarlanabilir portatif masa ayakları

tasarım : Compass Trestle Legs tasarımcı : Matthew Hilton

log chess | ahşap satranç takımı

+ dostum çağrı'dan geldi bu öneri. ağaç dallarının dilimlerinden oyularak yapılmış bir satranç takımı. aynı tasarımcıya  şurda bir daha rastlamıştık .raflarda da daha kalın dalları 4 e bölerek bir fikir üretmişti.tahminim budama zamanı sıkı çalışan biri:) tasarım : log chess set tasarımcı :    Peter Marigold

uzayan bank ve masa

+boyuna uzama özelliğine sahip masa ve bank tasarımı. Piccolo Grande & nobodyandco