Ana içeriğe atla

mobilya seçimi


hayatımızın büyük bir kısmı kapalı alanlarda geçip gitmekte.ofisler,evler,spor salonları,kütüphaneler,cafeler...bazen sıkıcı, bazen ise keyif aldığımızı düşündüğümüz yerler olur bu mekanlar.mobilya bu mekanların işlevini yerine getiren ana unsurlardan birisidir.mobilya seçimlerimizde mekanımızın büyüklüğü,kullanım amacı ve estetiğine göre mobilya seçiminde bulunmaya çalışırız.iç mekan bilgileri ışığında mobilya seçimizi yaparken dikkat etmemiz gereken özellikler nelerdir peki?

bu konuda bizi aydınlatacak bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.1999 yılında düzenlenen 1. uluslararası mobilya kongresi'nde sunulan, prof.dr.erol burdurlu ve ağaçişleri endüstri mühendisi engin ejder e ait "dar hacimli toplu konutlara uygun modüler mobilya tasarımı" konulu çalışmadan bir alıntı yapıyorum...
genel olarak bir üründe, özel olarak da mobilyanın tasarlanma sürecinde ürün değeri ile ilgili aşağıdaki beş karakteristiğin eksiksiz olarak yansıtılması gerekir.

1.fonksiyonellik : mobilyanın veya mobilya elemanlarını kendisine yüklemiş bulunan fonksiyon ve fonksiyonları yerine getirebilme özelliği

2.güvenilirlik : normal şartlar altında, mobilyanın ne kadar süre ile fonsiyonunu yerine getirebildiğinin bir ölçüsüdür.

3.dayanıklılık : güvenilirliğin tersine olumsuz şartlar altında mobilyanın ne kadar süre ile ve ne kadar iyi olarak fonksiyonunu yerine getirebileceğinin bir ölçüsüdür.

4.estetik özellikler : mobilyada görsel özelliklerin tatmin ediciliğidir. ölçülendirme uygunluğu, orantı, armoni, yüzey özellikleri, düzgünlük, kusursuzluk, üst yüzey işlemleri gibi görsel ve estetik kuralları esas alır.

5.emniyet : mobilyanın ve mobilya elemanlarının, fonksiyonunu, kullanıcı açısından tehlike yaratmıyacak şekilde yerine getirmesi özelliğidir.
fotoğraf : Kurve Studio Furniture

Yorumlar

??? dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ayarlanabilir portatif masa ayakları

tasarım : Compass Trestle Legs tasarımcı : Matthew Hilton

log chess | ahşap satranç takımı

+ dostum çağrı'dan geldi bu öneri. ağaç dallarının dilimlerinden oyularak yapılmış bir satranç takımı. aynı tasarımcıya  şurda bir daha rastlamıştık .raflarda da daha kalın dalları 4 e bölerek bir fikir üretmişti.tahminim budama zamanı sıkı çalışan biri:) tasarım : log chess set tasarımcı :    Peter Marigold

uzayan bank ve masa

+boyuna uzama özelliğine sahip masa ve bank tasarımı. Piccolo Grande & nobodyandco